Een tweetal leden van onze ZMBC waren uitgenodigd bij de VMWH om deel te nemen aan een modelbouw evenement.
Dit evenement vond afgelopen zondag plaats in het plaatsje Putte, liggend ten zuid oosten van Antwerpen. Dus dat werd vroeg uit de veren, de tijdsduur is toch altijd nog 1 uur en 45 min. rijden. Geen problemen onderweg rondom Antwerpen, dus wij waren ruimschoots op tijd aanwezig. Door de parkeer wachters konden we bij een van de deuren keuring uitladen en daarna konden we de auto kwijt op het ruim bemeten parkeerterrein. De meegebrachte kleden, om de tafels die we toegewezen hadden gekregen, mee aan te kleden waren gauw neergelegd. De meegebrachte wedstrijdmodellen konden we alvast neerzetten bij de bordjes met de verwijzing van de categorie waar we de modellen bij hadden ingeschreven.
Om 10.00 uur zou de wedstrijd leiding achter de tafels gaan zitten en konden we de kaartjes ophalen. Je kon zien dat ook onze zuiderburen na twee jaar Corona stop toch lekker zijn blijven doorbouwen. Er stond een flinke rij met bouwers zowel mannelijk als vrouwelijk voor de inschrijving. En dat was zeker ook te zien aan het aantal wedstrijdmodellen. Dus dat zou een spannende wedstrijd worden. Want ook een derde lid van de ZMBC was naar Belgiƫ toe gekomen om mee te doen met de wedstrijd en natuurlijk voor de gezelligheid. De dag verliep met zelf nog proberen te gaan plakken achter de tafels, contacten leggen en mooie modellen, diorama's bekijken. En werd er onder het genot van een heerlijk Belgies biertje modelbouw ervaringen uitgewisseld. Na de inschrijving tot 12.00 uur kon je tot 13.00 uur alle modellen bezichtigen en daarna werd de ruimte even gesloten voor de jurering. Vanaf 15.00 uur werd het weer opengesteld voor publiek en werd er al druk gespeculeerd over een gewonnen prijs. Er niet van uitgaande dat er door een paar Nederlanders een prijs zou worden gewonnen in een land met een grote Modelbouw historie, stonden wij toch verbaast dat er aan alle drie de leden van onze ZMBC een prijs was toegewezen.
Want er werden vier bronzen en een zilveren medaille mee genomen naar Zoetermeer.
Ook werd er aan een lid van onze club een plaket overhandigd door een prestigieuze Model bouw club uit Belgiƫ voor het mooiste model van de Show. Bravo, fantastische. Zo zien jullie maar weer trouwe volgers van deze facebook site dat uit de stal van de ZMBC veel goede Modelbouwers komen. Dit door onze uitstraling, goede kennis overdracht en gezelligheid. Een ieder voelt zich thuis bij onze club. Dus wil je ook graag eens een keer de sfeer proeven bij ons je bent welkom. En heb je vragen of loop je tegen problemen op tijdens het bouwen van je model, we gaan samen zoeken naar een oplossing. Wij kunnen tevreden terug kijk op deze dag bij onze Zuiderburen. Dank aan de organisatie in het algemeen en natuurlijk de catering voor de koffie met vlaai en het heerlijke bier. Ook dank aan de andere leden van de VMWH voor hun enthousiasme en gezelligheid. En we kijken alweer uit naar volgend jaar. Bekijk de vele foto's die al eerder geplaatst waren en laat je inspireren om ook deze fantastische hobby te gaan uitoefenen. En tot de volgende (beurs) keer maar weer.
Dat zal 14 en 15 januari 2023 alweer zijn. Dan zijn een zestal leden aanwezig op de Modelspoordagen in de Broodfabriek in Rijswijk om daar hun mooiste modelbouw vaardigheden te tonen.
Ook daar gaan na alle corona perikelen de deuren weer open. Wij hebben er zin, en hopelijk jullie ook. Misschien tot volgende maand.