Goedemiddag beste modelbouwvrienden,

Afgelopen weekend stond in het teken van twee Modelspoordagen in de broodfabriek te Rijswijk.

Door griepverschijnselen en een (ge)val van een keukentrapje?

moesten twee van onze deelnemende leden afzeggen.

Maar niet getreurd, de overgebleven leden hadden er reuze zin in om zo lekker dicht bij huis onze club te mogen promoten.

Op zaterdag 2 leden plastic/ modeltrein en een lid papier en voor de zondag drie leden plastic/ modeltrein. Op vrijdagavond rustig alles al klaargezet, want dat scheelt toch een hoop stress en ergernis. 

Op zaterdagochtend al vroeg uit de veren en om 08.30 uur reden wij door de stromende regen richting Rijswijk. Snel de laatste dingen klaargezet, kopje koffie gehaald en het modelspoorweekend kon voor ons beginnen. Of het nu aan de weersomstandigheden lag of alle bezoekers hadden er net zo veel zin in als wij. Toen de zaal om 10.00 uur zijn deuren opende stroomden er zo veel mensen naar binnen, dat ik dit zelf in Rijswijk nog niet eerder had meegemaakt. Dit bleef ook de gehele ochtend aanhouden en uit betrouwbare bronnen hoorden wij dat er op zaterdag al 3500 bezoekers waren geweest. Uiteraard een goeie zaak, zeker voor de Modelbouw. Onze deelnemende leden hadden allemaal wat extra meegenomen om te laten zien. Zelf hadden zij ook een nieuw of lopend modelbouwproject om twee dagen aan te kunnen knutselen. En als het gezellig is en veel bezoekers langs je tafel lopen om al het moois te bewonderen en je te overladen met vragen, is de zaterdag weer snel voorbij. 

Ook de zondag werd goed bezocht en er was aan interesse dan ook niet te klagen. Gelukkig konden wij als leden dan ook veel gestelde vragen over Modelbouw beantwoorden. Want of je nu plastic modelbouw leuk vind of modeltreinen of papier, de ZMBC heeft het allemaal, ook RC, houtbouw en zelfbouw staan op ons lijstje. Kom het een keer beleven op een dinsdagavond. 

Dank aan de organisatie voor het goed georganiseerde evenement, waarbij wij zelf de indruk hadden dat deze editie meer in het teken stond van "zelf aan de slag gaan".  Mede doordat men aan vele tafels zelf een workshop kon volgen, in plaats van de nadruk te leggen op kramen met verkoop van producten. En natuurlijk nogmaals dank aan de leden van onze eigen ZMBC, IPMS, NVM, papierbouwers en Hobby Headquarters voor hun inzet, enthousiasme en natuurlijk de meegebrachte gezelligheid. Ik heb de indruk dat wij ons weer gaan inschrijven voor volgend jaar. We gaan het zien. Wat je nu vooral nog even kan gaan bekijken, zijn de foto's en filmpje van dit evenement. Tot de volgende (beurs) keer maar weer.