.....en dan de zondag, beste modelbouw vrienden en vriendinnen,
Zaterdag alles in de auto gezet om op te stomen naar Museum Bevrijdende Vleugels in Best. Daar organiseerde men voor de eerste keer een modelbouwdag. Het thema was, alles wat je maar wil laten zien wat betrekking heeft op WW2 neem dat mee. We hadden dit al een keer een bezoek gebracht, maar toen was het weer zo slecht, dat we zeiden we komen wel een keer terug. Want we hadden nog niet al de barakken van binnen gezien. We waren mooi op tijd en hoe meer we naar het zuiden toe reden, hoe meer de zon ging schijnen. Dat geeft perspectief op zo'n dag voor de bezoekers. De plek waar wij gestationeerd werden was al bekend, niet wetende dat dat onder een vleugel zou zijn van een V1 op een lanceerplatform. Ok, het was niet anders. Ook het licht was niet optimaal om je modellen goed te laten uitkomen. En van het zelf plakken is deze zondag ook niets van gekomen. Niet omdat we de lijm waren vergeten of voortdurend van ons werk werden gehouden door vragende bezoekers, NEE, omdat het daar ook zo KOUD was. Maar ja wat wil je, zo'n hal warm stoken met deze energie prijzen, valt niet mee. Misschien toch het volgende evenement maar in de zomer organiseren, want buiten was het wel aangenaam. Maar desalniettemin hadden we veel bekijks en werden er genoeg foto's en praatjes gemaakt over onze meegebrachte modellen. Het gehele Museum, buiten Historama Wereld was goed gevuld met Modelbouw, van statische modellen (diorama’s) met tanks, vliegtuigen, duikboten, slagschepen tot rc tanks enkele grote RC vliegtuigen, het was er allemaal. Een ieder die zich had aangemeld om zijn of haar model etc. te showen heeft deze dag tot een succes gemaakt. Mede ook door de aanwezigen handelaren en clubs die hun overtollige dozen hadden meegenomen voor verkoop. Ik heb mensen gesproken van de IPMS, de Twenot en er waren zelfs wat leden van de VMWH uit Nieuw- Vennep. Helaas, niet met een stand, maar meer voor een praatje en gezelligheid. Zelf nog de barakken bezocht, die we hadden gemist bij een eerder bezoek. Bij sommige delen in de barakken wordt je toch innerlijk wel even stil, er is veel gebeurd in 5 jaar Oorlog. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar dit mag nooit meer gebeuren. Om even over vieren liep het evenement ten einde en mochten we van de organisatie gaan inruimen. Auto vlak bij de deur geparkeerd en alles er weer in geladen en weer terug naar huis. Het was een leuk evenement, met misschien nog wat punten om later eens met de organisatie te bespreken. 
Maar ach, het was ook de eerste keer. Maar wij hebben genoten en veel mooie dingen gezien. Zelf een slagschip vanuit scratcht gemaakt, ga er maar aanstaan, 9 jaren had de goede man eraan geknutseld. Ik doe het hem niet na, maar het resultaat mocht er zijn. Bekijk de foto’s en een enkel gemaakt filmpje.
En tot de volgende (beurs) keer maar weer. Zet alvast 3 juni in jullie agenda, dan houdt onze club een Demo dag bij de plaatselijke Bouwmarkt. Nadere informatie volgt nog en hou deze site in de gaten.
Ps. Sorry, voor de soms wat miserabele foto's, maar meer licht kon ik niet vinden in de barakken.