Goedemiddag beste Modelbouwvrienden,

 

Het afgelopen weekend stond in het teken van de Smalspoormodelbouwdagen in het Smalspoormuseum te Valkenburg bij Leiden. 

Een kleine delegatie van de IPMS en ZMBC waren bereidt gevonden om achter de tafels plaats te nemen. Fijn dat een samenwerking kan, en zeg nu zelf, we dragen toch allemaal dezelfde liefde uit voor Modelbouw in al haar facetten. Op vrijdagmiddag waren er door een aantal leden de tafels en stoelen al klaargezet. Ook sommigen van de modellen/diorama’s vonden vrijdag al een plekje op de met zwarte kleden gedekte tafels. Nu was het aanrijden naar de locatie vanuit Rijswijk en Zoetermeer niet echt schokkend, maar we waren er liever op tijd bij zaterdagochtend. Dus toch maar vroeg vertrokken om ook de andere deelnemers op te vangen met hun modellen. Om 10.00 uur begon het evenement en was er direct al een prima aanloop. Ondanks het toch met modelspoorbanen en trein gerelateerde doorspekte evenement, was er ruim aandacht voor onze papier, vliegtuig en botenbouwers. Zo veel aandacht kreeg de papierhobby dat er waarschijnlijk een, overigens schitterend geheel uit papier opgebouwd diorama, een plekje gaat veroveren in een Modelspoor tijdschrift. U ziet het de wonderen zijn de wereld nog niet uit. 

De tafels waren ruim bemeten maar, gezien alle modellen, was een tafel meer geen overbodige luxe geweest. En ondanks de weersvoorspellingen, met zo af en toe een fikse regenbui was het bezoekersaantal goed te noemen. Op zaterdag hoorden we dat er omstreeks 865 bezoekers de kassa waren gepasseerd en zondag om en nabij de 750. Niet slecht toch. 

Ook de zondag verliep prima met vier overgebleven leden, twee hadden andere verplichtingen.

Zelf heb ik op zondag wat tijd kunnen vrijmaken om bij de overige modelspoorbanen te gaan kijken en wat leuke gesprekjes te voeren met de makers. Al met al een zeer leuk weekend waarbij al onze leden een grote pluim geven aan de organisatie. Het ontbrak ons aan niets. 

Er was voor de deelnemers het gehele weekend gratis koffie en thee. Tussen 12.15 en 12.30 uur konden we een lunch op halen, die je zelf kon samenstellen, incl. wat fruit voor de liefhebbers. 

En nadat alle bezoekers omstreeks 17.30 uur het museum hadden verlaten kregen we een heerlijke Chinese maaltijd aangeboden met een lekker drankje naar keuze. Als je met honger en dorst die avond naar huis bent gegaan was het je eigen schuld. Nadat het eten wat ingedaald was, hoorden we de stoomfluit al buiten. Tijd om een ritje te maken met de gereedstaande stoomtrein om het Valkenburgermeer. Sinds vorig jaar is dit nu mogelijk. Wat een fijne afsluiting van de eerste dag. Bij terugkomst stond er nog een vers kopje koffie of thee klaar. Ook op de zondag  kwamen we qua catering niets tekort. De zelfgemaakte groentesoep was heerlijk. 

Dus met recht een groot compliment aan de organisatie met al hun vrijwilligers.

Op welk evenement wordt je als deelnemer nog zó in de watten gelegd? Nou hier dus wel!

Misschien tot volgend jaar, al was het alleen maar om de gezelligheid en het contact met al de mede modelbouwers. Niets dan lof ook van onze deelnemers vanuit de IPMS en ZMBC.

Het voelde aan als een grote familie dit weekend. Bekijk de gemaakte foto’s en filmpjes en laat je weer inspireren, tot het maken van misschien ook wel een mooie modelspoorbaan.