Tja en hoe gaan we dan te werk...

Over het algemeen wordt er gewerkt aan eigen projecten, met eigen gereedschap. Er is op onze locatie wel wat gereedschap aanwezig maar door de grote diversiteit is het voor ons niet haalbaar om voor elke bouwvorm het juiste gereedschap aan te schaffen en te onderhouden. Ook is het zo dat je met je eigen gereedschap vaak toch lekkerder werkt en meeneemt wat je op dat moment nodig hebt.

 

Dus.. Een kratje met project(deel) en gereedschap is eigenlijk het enige dat nodig is.

Elke bouw-avond starten we eerst met een gezamelijk 'koffie / bijklets' momentje waarna we aan de slag gaan.

Vaak krijgen we de vraag "Waarom zou je bij jullie aan een eigen project gaan zitten bouwen? Dat kan thuis toch ook?"  Dat klopt helemaal! Maar onze ervaring is dat er ook leuke voordelen zijn als je bij ons komt zitten... namelijk:

  • Je hebt een vaste avond in de week om te bouwen: Zeker voor mensen met een gezin en/of die aan het werk zijn schiet de hobby er vaak snel bij in. Gevolg is moe en afgedraaid eindigen op de bank of rondklikkend op internet terwijl de intentie smorgens was: "Vanavond ga ik lekker aan mijn project werken"  De vaste bouw-avond zorgt ervoor dat je regelmatig wat aan je project doet en niet afgeleid raakt (of klusjes moet doen omdat je er toch thuis bent ;-0).
  • De kinderen maken het niet even voor je af: Je kunt het je vast wel voorstellen. Je bent thuis lekker bezig geweest, hebt geen zin meer op het allemaal op te ruimen.. Je schuift het wat aan de kant maar keukentafel staat nog voor een deel vol...  Als je de volgende dag terug van het werk komt en je dochtertje van 5 trots - met kniptang in de hand - haar "modelbouwwerkje" laat zien (gemaakt van jou voorraad plastic onderdeeltjes die bij de 40, -euro kostende bouwdoos horen).  "Kijk Pap.. allemaal kleine stukkies vast voor jou gemaakt"
  • Er is een luisterend oor: Modelbouw is een fascinerende hobby en we kunnen er uren over vertellen hoe moeilijk het was en wat er allemaal voor vaardigheid en gereedschap bij komt kijken. De directe omgeving is vaak na een "oh wauw mooi, goedgedaan" als snel afgehaakt. Termen als airbrushnozzel, module baan, spoor 0, decals etc doen de huisgenoten al snel naar de afstandsbediening grijpen om het geluid van de TV wat harder te zetten.. Dat is bij ons anders..
  • Je ziet wat anderen doen: Door de diversiteit aan modelbouw zie je wat er nog meer mogelijk is. Het inspireert. Ook technieken, gereedschappen of handigheidjes die je een ander ziet doen brengen je op ideeen of tillen je naar een hoger niveau.
  • Het is gewoon gezellig...

Kom je een keer langs?