Goedemiddag beste Modelbouwers,
Het was een waardig afscheid, zoals ze dat in onze branche soms zeggen. Met 507 op zaterdag en 466 betalende bezoekers op zondag waren ze daar bij het NTM in Nieuw - Vennep dik tevreden. Op donderdag voorafgaand alvast de tafels klaargezet en op vrijdagmiddag met een gerespecteerd modeltreinenfanaat van onze club de tafels aangekleed met onze kleden, reclame materiaal en uiteraard de modellen. Die zelfde vrijdagmiddag waren er ook al ander clubs en handelaren bezig om hun modeltreinbaan of kraam met handel op te bouwen. Dus dat beloofde wat voor het weekend. De zaterdag weer vroeg uit de veren en om 08.30 uur stonden wij bij het NTM. Dit keer wel voor het laatste modelbouwweekend want zoals jullie misschien wel weten, het museum wordt gesloten. Na nog wat han en span diensten te hebben verricht hier en daar kon het feest beginnen.
Ook de leden van de IPMS waren gekomen en zaten aan de overkant bij ons in de hal tussen de vlieg en voertuigen.
Om 10.00 uur ging de deur van het slot en stond er al een flinke rij met bezoekers te wachten voor de kassa. En zoals u weet gaan de dagen snel als het gezellig is en warm. In dit geval was het reuze gezellig maar ijzig koud in het museum. Brrrrr. Brrrr.
Het gezelligheids en saamhorigheid gevoel onder elkaar was groot. Ervaringen werden uitgewisseld en vriendschappen gesloten. Zo gaat dat onder Modelbouwers. Ik zelf heb ook wat nieuwe modelbouw vriendschappen gesloten, lieve lezers. Maar mijn grootste vriend op zondag was toch wel het straalkacheltje wat het eerder genoemde lid van onze club had meegenomen.
Wat heerlijk die warmte die dan zo langs je benen stroomt, ik heb zelfs nog wat kunnen knutselen op die dag, wat mij zaterdag niet lukte. Ik hoorde bij bevriende collega's dat zelfs de lijm niet wilde drogen, nou dat geeft toch wel aan hoe koud het daar was.
De innerlijke mens werd dit weekend warm gehouden met koffie en thee, lekkere broodjes met warme worst of gehaktbal. Ja, het leven van een Modelbouwer is soms zwaar. De catering was prima verzorgd hoor, we kregen gratis koffie/thee en een ieder drie consumptiemunten voor wat anders.
Alle twee de dagen een goede aanloop gehad van bezoekers, zowel wij als de bouwers van de IPMS. Met op zaterdag 4 aanwezige leden en op zondag drie leden konden we op alle vragen vanuit het publiek een passend antwoord vinden.
Een woord van dank aan alle leden van verenigingen als de ZMBC, IPMS, VWMH voor hun inzet en enthousiasme. Zonder jullie hulp en bereidwilligheid had dit weekend geen succes geweest. Ook de organisatie dank voor het goede verloop van dit evenement. Met zeker een extra dankwoord naar de Voorzitter van de VMWH die hier veel tijd en energie heeft ingestoken om dit tot een mooie afsluiting te maken. Ook dank aan al die bezoekers die in de ruimte van de VMWH geld hebben gedoneerd voor een boek of tijdschrift voor Giro 555
er is €. 150,00 opgehaald voor deze spontane actie, dank nogmaals. Zondagmiddag reed ik weg en heb toch even een traantje weg gepinkt. (of was het nog van de kou) Zo'n mooie locatie ter ziele, ik wens het museum veel sterkte toe met de verhuizing en hoop van ganse harte dat het een mooie plek terug krijgt om al dit Nederlands Erfgoed weer aan publiek te kunnen tonen. Dan zijn wij weer van de partij. Bekijk de foto's en een filmpje en tot de volgende (beurs) keer maar weer.
PS. aankomend zaterdag staat er alweer een in de agenda namelijk, IPMS België Flanders in Antwerpen, een echte aanrader.
Misschien treffen we elkaar daar.