Goedemiddag beste Modelbouwvrienden,

 

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Er was van te voren al druk over gesproken, plannen gemaakt, etc.

Onze jaarlijkse Demodag bij De Bouwhof is een mooi moment om onze club aan een breed publiek uit Zoetermeer en omstreken te promoten. Op vrijdagmiddag had een gerespecteerd lid van de club die ook werkzaam is bij De Bouwhof ons al verrast met het klaarzetten van de tafels. Dank daarvoor. Dus wat andere hulpvaardige leden hoefden alleen de kleden over de tafels en hun eigen mee gebrachte tafels neer te zetten. Kijk dat scheelt weer. Een kleine delegatie van de deelnemende leden stonden op zaterdagochtend al vroeg voor de ingang om hun meegebrachte modellen en demo materialen te gaan plaatsen op de tafels. De Demodag begon weliswaar pas om 10.00 uur, maar een paar leden hadden het initiatief genomen om met elkaar in het restaurant te gaan ontbijten. Altijd leuk en gezellig, zeker voor de team building, en reuze smaakvol kan ik u zeggen. En voor dat bedrag, is het misschien leuk om dit in de toekomst meer te doen.

Maar zoals het spreekwoord luidt: “gezelligheid kent geen tijd” keken we op onze klok en zagen dat het tijd was om ons achter de tafels te gaan settelen. De ander leden waren inmiddels ook gearriveerd, waarvan er één helaas nog verstek liet gaan met een geldige reden. Maar met 10 heren en twee dames en een grote diversiteit aan modellen waren we goed vertegenwoordigd. Ook ons jeugdlid waar we zeer trots op zijn had goed uitgepakt met een schitterend  diorama over de Blitzkrieg, (wat hem een 9 opleverde omdat hij hier een spreekbeurt over had gegeven op school. Ook had hij zijn Airbus A380 meegenomen, incl. ladingsbaan met verlichting waar de langskomende belangstellende toch even voor bleven staan. En voor het doorhebt is het al weer middag en begonnen de meesten tot wel honger te krijgen. Dat gezegd hebbende werden we een paar minuten later getrakteerd op een heerlijk lunchpakket. Ook de verdere middag verliep qua belangstelling  prima en ik had de indruk dat we in de komende weken weer wat aanloop krijgen in de Kom- Op van enthousiaste bezoekers. En dan kijk je op je horloge en is het alweer 16.00 uur. Dus toch maar voorzichtig alles een beetje gaan inruimen. Ook samen alles weer opgeruimd aan tafelbladen, schragen en kleden. 

We zouden zomaar de Zoetermeerse (Met elkaar) Modelbouw club kunnen heten. Vooraleerst dank aan de gastheer De Bouwhof, dat zij ons weer hebben uitgenodigd voor hun jaarlijkse Demodag. Uiteraard hun gastvrijheid, het lunchpakket, en de gratis koffie en thee. En natuurlijk grote dank aan alle leden van de club voor hun tomeloze inzet, hulpvaardigheid en enthousiasme. We hebben ook dit jaar ons visitekaartje afgegeven als de modelbouw club van Zoetermeer en omstreken. Hopelijk tot volgend jaar.

Bekijk de gemaakte foto’s en een filmpje en laat je inspireren om de Modelbouw ook tot jouw hobby te maken. Ben je geïnteresseerd geraakt, kom dan eens langs op dinsdagavond in de Kom-Op, van 19.00 tot 22.00 uur ben je welkom en kunnen we jou er alles over vertellen. 

En tot de volgende (beurs) keer maar weer.