Beste Modelbouwvrienden,

 

Zoals jullie in voorgaand bericht hebben kunnen lezen, stond afgelopen weekend geheel in het teken van de Zomer editie van de Modelbouwshow in het Autotron te Rosmalen.

De autorit vanuit het westen duurt een goed uur, maar wil je op de eerste dag een goed plekje hebben om de auto uit te laden, moet je er toch al vroeg bij zijn.

Vanaf 08.30 uur was er al gelegenheid om op te bouwen. Bij het betreden van de hal was er helaas wat verwarring over de polsbandjes, maar na enig heen en weer gebel met de organisator uit de Regio Zuid-West was dit euvel snel opgelost. De stand waar wij mochten plaatsnemen, was net als vorig jaar op korte loopafstand van de overhead deur waar alles al klaar stond. 

Vanuit de diverse clubs, ik noem hierbij de IPMS Zuid-Holland / IPMS Zuid-West, ZMBC Zoetermeer, VMWH-Haarlemmermeer was er weer een fantastisch team wat zich bereid had gevonden om de bezoekers op al hun vragen over Modelbouw en dan voornamelijk de statische Modelbouw een antwoord te geven. Zij hadden hun mooiste creaties mee genomen om te tonen, en zelfs een project om aan te werken. Voor mij was het weer een feest van herkenning, fijne modelbouw collega’s waar je twee dagen mee optrekt om onze fantastische hobby te promoten.

Na eerst een goede bak koffie achterover te hebben geslagen met de gebruikelijke “begroeting” praatjes en de “hoe ga ik mijn modellen en mezelf installeren op 2 meter tafel”  kijk je op je horloge en zie je dat het toch tijd wordt om eens iets te gaan knutselen. 

Om 10.00 uur ging de kassa open en stroomden de bezoekers binnen. Ondanks dat dit evenement, mijn inziens, een hoog RC gehalte heeft, was er voor mij zelf althans, als Modeltreinen liefhebber genoeg te zien en te beleven. Er waren veel nieuwe Modeltrein spoorbanen, de een nog mooier als de ander. LGB met mooie creaties, 0- spoor, H0 en N-spoor heb ik gezien. Ook andere vormen van modelbouw waren hier ruimschoots aanwezig. Zo stond de eerste verdieping geheel in het teken van Lego, het tijdloze speelgoed, met een ruim aanbod van handelaren en ‘Klonen’ die in bepaalde opzichten afstammelingen waren van Lego. Ook het vroegere ‘Knex’ en 'Mecano’ was aanwezig in schitterende bouwwerken. Een gewaardeerd lid van onze ZMBC die zich bezighoudt met RC brandweerauto’s was ook van de partij. De zaterdag werd druk bezocht, zeker ook de zondag. In het modelbouw wereldje spreken we dan meestal van zondag”familiedag” en dat was goed te zien. De jeugd heeft de toekomst, zo luidt het spreekwoord. Maar willen we jeugd vinden die ons in de toekomst gaat opvolgen, dan moeten we er nu aan gaan werken om ze binnen te halen. En ik ben er van overtuigd dat dit weekend onze  deelnemers zich tot het uiterste hebben ingespannen om hier een begin in te maken. En voor je het in de gaten hebt zijn de twee dagen weer om, en is het weer inpakken geblazen. Snel nog even de auto wat dichter bij het gebouw zetten, hoef je niet zo veel te slepen. De kleden weer opgevouwen, tafelbladen en schragen weer opgestapeld. Dit alles werd door de leden van de WMVH snel geklaard. Dank aan een ieder die dit evenement weer tot een succes hebben gemaakt. Zeker de organisator van Regio Zuid-West die alles weer piekfijn op orde had. 

Ook dank aan alle andere leden van IPMS, ZMBC en VMWH voor hun inzet en enthousiasme.

We hebben de statische Modelbouw ook hier weer op de kaart gezet. Ik heb me voor volgend jaar alweer opgegeven. Bekijk de foto’s en de filmpjes die daar zijn gemaakt en laat je weer inspireren 

voor het maken van een nieuw project. En tot de volgende (beurs) keer maar weer.