Beste Modelbouwvrienden,

 

Afgelopen weekend stond in het teken van de Modelspoordagen te Rijswijk.

Een jaarlijks terug kerend evenement in De Broodfabriek.

Op vrijdagmiddag met een collega van de club alvast de tafels bedekt met onze kleden, staat altijd wat 

beter dan het kale hout van de marktkramen.

En zo konden de andere leden van de diverse clubs, die ook hun medewerking verleende, direct hun meegebrachte modellen neerzetten, scheelt zaterdagmorgen weer veel stress, toch.

Ja, dan de zaterdagmorgen, had me een klein beetje verslapen, dus haast geboden om twee andere leden van onze club thuis op te halen. Maar ondanks dat waren we op tijd en konden we rustig de laatste hand leggen aan onze stand. Ook de andere leden van onze en de andere clubs kwamen rustig binnen druppelen.

We hadden een groot aantal hobbyisten bereid gevonden om twee dagen achter de tafels plaats te nemen en onze fantastische hobby te promoten. Zo waren er van onze eigen ZMBC een zestal leden aanwezig maar ook van de IPMS, de MKL de mannen die zich bezig houden met Warhammer en omdat er een tweetal afzeggingen waren, wat we zeer jammer vonden, schoven er twee andere bij ons aan waarvan  een de voorzitter van de NVM. Dus een gezelschap waar we twee dagen trots op mochten zijn. 

Vanuit onze club was er een zware delegatie naar Rijswijk afgereisd met een grote verscheidenheid aan modelbouw disciplines. Ik noem uiteraard treinen, maar ook hout, militaire diorama’s en scratch bouw.

Altijd vaste prik op zo’n beurs is eerst een goeie bak koffie met wat leuke gesprekken, voordat de roldeur om 10.00 uur opengaat en de bezoekers binnenkomen.

De drukte die we vorig jaar ervaarden bij een grote stroom aan liefhebbers even na de opening,

bleef deze keer even uit. Maar omstreeks 11.00 uur werd het echt druk, zo druk dat je voetje voor voetje tussen de kramen werd voortgeduwd zonder echt de kramen met koopwaar goed te hebben kunnen bekijken. 

En als er dan ook nog bezoekers gaan voordringen, heb je het misschien wel even gehad.

Ondanks dus wat negatieven berichten hebben wij het als vereniging (en) prima naar ons zin gehad.

We hadden wat werk meegenomen om aan te knutselen en om te laten zien. 

Mensen waren oprecht geïnteresseerd in ons werk en ook dat van clubs die met niet gerelateerde treinhobby objecten stonden, zoals vliegtuigen etc. Dus de folders van onze club vonden gretig aftrek. En ik had de indruk dat er een aantal mensen bij waren die we een keer op een clubavond mogen gaan begroeten. 

Goeie zaak, waar daar zitten we ook voor, kennis overdracht en leden werving. 

Ook de zondag verliep gezellig met goede gesprekken met bezoekers, deelnemers en handelaren. 

Zelf nog geprobeerd wat te scoren in de handelswaar, maar buiten een zak met Mifoshape modeleer poeder kwam ik niet. Om 16.45 uur ging de uitgang weer openen en konden we inpakken. 

Alle clubs die dit weekend hun medewerking hadden verleend, zouden ook volgend jaar weer van de partij willen zijn. We gaan het noteren op 11 en 12 januari 2025 zijn ze weer welkom. 

Wij hebben er alweer zin in. Dank aan de organisatie en alle deelnemers van de andere verenigingen die hun medewerking hebben verleend. Zonder jullie enthousiasme en instelling  zou het niet zo’n succes zijn geweest. Bekijk de sfeer en andere foto’s  en filmpjes die er door ondergetekende en andere leden zijn gemaakt. En dan zeg ik maar weer: Tot de volgende (beurs) keer maar weer. 

Of kom eens langs op een van onze clubavonden, iedere dinsdagavond ben je welkom vanaf 19.00 uur.

 

En vergeet niet te komen kijken zaterdag 20 januari aanstaande, dan vindt er een papieren modelbouwdag plaats in de De Kom-Op daar ben je vanaf 11.00 uur welkom.