Beste Modelbouwvrienden,

Onze jaarlijkse deelname aan de Demodag in de plaatselijke Bouwmarkt van Zoetermeer De Bouwhof stond in de agenda.

Met een prima gevarieerde bezetting van 10 leden troffen we elkaar afgelopen zaterdag 1 juni.

Op de vrijdagmiddag met een aanvulling van de avond werd het een en ander alvast klaargezet.

Er moeten schragen en plaatwerk worden klaargezet en dat vergt toch tijd en spierkracht.

Nu wil het toeval dat een van onze leden werkt bij De Bouwhof en al wat voorwerk had verricht, waarvoor onze grote dank. Om 08.30 uur ging de zaak open en konden we onze meegebrachte modellen klaarzetten. Zoals ik al eerder vermelde was er een grote variatie aan Modelbouw disciplines aanwezig, wat de diversiteit alleen maar ten goede komt. 

Al de leden waren ruimschoots op tijd, want om 10.00 uur zou het publiek worden binnen gelaten.

Over de dag genomen hadden we wisselend drukke en rustige momenten.  

Dat neemt niet weg dat we ook ruimschoots de tijd konden nemen om met sommigen bezoekers in een goed gesprek, wat dieper op de club en onze hobby konden ingaan. Dit heeft voor mijn gevoel wel geresulteerd in twee zeer geïnteresseerde nieuwe leden. 

En aan de meegenomen folders, zouden dat er nog wel meer kunnen worden, we wachten het maar weer af. De plek waar we mochten plaatsnemen was goed, en ook de inwendige mens werd daarbij niet overgeslagen. Warme gevulde koeken, in de middag een heerlijk lunchpakket en de gehele dag gratie koffie en thee. Op welk evenement vindt je dit nog!!

Toen we eindelijk een beetje op gang waren gekomen, keken we op de klok en zagen dat het alweer tijd was om in en op te ruimen. Dus alles gezamenlijk weer opgeruimd, schragen in de bakken en het plaatwerk op de kar. Top mannen, ik ben trots op jullie. Op naar volgend jaar lijkt me zo. 

Hopelijk weer met een grote verscheidenheid aan modelbouw, dat maakt het des te leuker. 

Dank allereerst aan de organisatie van de Bouwhof voor de gastvrijheid en de medewerking.

De bierbar voor het gratis bier. ( mag ook wel even gezegd worden) Het is maar goed dat deze Demodag maar één dag duurde, anders zou ik nog een andere hobby gaan nemen. 

Al zag ik sommige leden wel met een bierpakket de deur uit lopen, dus die hebben er waarschijnlijk een tweede hobby bij genomen.

En natuurlijk alle leden van onze club die met hun enthousiasme en bereidheid onze club weer onder de aandacht hebben gebracht van de inwoners van Zoetermeer. 

Bedankt mannen en hopelijk tot volgend jaar.

Bekijk de foto’s en ben je enthousiast geworden over wat deze club jou kan bieden op Modelbouw gebied, kom gewoon eens langs.